Zarf Basımı

Zarf Basımı
Editör : Magna Basım Ekibi
Tarih : 27 Ekim 2023

Zarf Basımı

Zarflar çok farklı amaçlarla, farklı alanlarda kullanılabilir. Geçmişten günümüze zarf kullanımı hep devam etmiştir. Grafik tasarımları ile dikkat çeken modeller şirketlerde, özel ve resmi kurumlarda, okullarda ve daha pek çok yerde zarfa ihtiyaç duyulur.

Zarf Basımı Nedir?

Zarf basımı genelde antetli kağıtlar kullanılarak gerçekleştirilir. Özellikle şirketlerde kullanılan diplomat zarfların kalitesi antetli kağıtlar ile belirlenir. Basılı evrak olarak da geçen zarfların içine çeşitli faturalar, dilekçeler ve benzeri kağıtlar konulabilir. Özellikle tasarımları ile dikkat çeken zarflarda şirketlerin logosu, renkleri ya da desenleri de konulabilir. Pazarlama stratejisinde dikkat çeken tasarımlar her zaman ön planda olur. Bir diğer önemli nokta da zarfların ölçüleridir. Ölçüler isteğe bağlı olarak belirlenebilir.

Genelde;

  • 10,5 x 24 cm
  • 11,3 x 23,5 cm
  • 11 x 23 cm

Ölçülerinde yapılır. Ölçü dışında şekil de önemlidir. Genelde dikdörtgen zarflar basılır ancak istisna olarak kare de basılabilir. Basım esnasında dikkat edilen diğer nokta da zafların kapatma kısımlarıdır. Bu kısımlarda tutkal ya da selefon kullanılabilir. Genelde selefon kullanımı daha yaygındır. Zarfların ağırlıkları ise 90, 110 veya 120 gram olabilir.

Zarf Penceresi Basımı

Zarflarda pencere kullanımı da oldukça yaygındır. Özellikle diplomat zarf basımlarında pencere basımı da yapılır. Pencere yapımının nedeni, adres yazısının görülmesidir. Bu pencereler genelde sağ ya da sol alt köşeye yapılabilir. Ölçüleri ise 40 x 90 mm ebatlarında olabilir.

Zarf Çeşitleri ve Özellikleri

Sıklıkla kullanılan mektup zarfı dışında farklı zarf çeşitleri de mevcuttur. Bunlara örnek olarak buklet zarf, CD zarfı ya da davetiye zarfı verilebilir. Çeşitlere göre zarflar bireysel ya da kurumsal olarak kullanılabilir. Basım esnasında da kullanım alanı dikkate alınır. Kurumsal ve bireysel zarfların basımları farklılık gösterir. Örneğin özel bir firmaysanız zarfın üzerine farklı tasarımlar bastırabilirsiniz. Eğer hasar görmemesi gereken eşyalarınızı koymak istiyorsanız torba zarf basımını tercih edebilirsiniz. Bu çeşit özellikle resmi evraklarda kullanılır. Sıklıkla gördüğümüz mektup zafları ise genelde kuşe kağıttan basılır. Bunun dışında bristol karton, fon kartonu ya da hamur kağıt da kullanılabilir.