Dergi Basımı

Dergi Basımı
Editör : Magna Basım Ekibi
Tarih : 22 Temmuz 2022

Dergi Basımı

Dergiler ve dergi basımları hayatın vazgeçilmez unsurları olarak her alanda her ve sektörde karşımıza çıkmaktadır. Dergiler, üretim, hizmet, kamu hizmetleri, enerji, eğitim, çevre ya da aklınıza gelebilecek olan her sektörde var olan bilgilerin, belgelerin, evrakların, makale ve yorumların, analiz ve araştırmaların, resim ve grafiklerin bir araya geldiği kitapçıklardır. Bilgi ve verilerin bir araya geldiği kitapçıkları matbaada baskıya verme sonucu ortaya çıkan işleme ise dergi basımı denilmektedir.

Dergi basımı yapan pek çok firma arasında en çok tercih edilen Magna Basım şirketi en kaliteli hizmeti sizler için vermeye devam ediyor.

Dergi Basımı Fiyatları

Dergi basımı fiyatları belirli özelliklere göre değişkenlik göstermekte ve fiyatları arttıran belirli etkenler bulunmaktadır. Bu etkenler aşağıdaki gibi listelenmiştir:

  • Tasarımı ve basımı yapılan derginin boyutları ve ölçüleri son derece önemlidir. Bu faktör, maliyetlere etki eden önemli bir unsurdur.
  • Dergi basımı sırasında derginin sayfa sayısı, dergi basımı maliyetinde göz önünde bulundurulması gereken bir durumdur.
  • Dergi basımında yer alan başlık, kapa sayfa sayısı, renklerin yoğunluğu, renk çeşidi ve renk dağılımı oldukça önemlidir. Özellikle dergi basımında grafiklerin varlığı maliyetler üzerinde oldukça etkilidir.
  • Dergi basımında seçilen hamur tipi, dergi maliyetlerine doğrudan etki eden bir unsurdur.
  • Dergi basımı sırasında toplam dergi sayısı, derginin dosyalanması, poşetlenmesi ve paketlenmesi de doğrudan dergi fiyatları üzerinde etkili bir unsurdur.
  • Dergi içerisinde yer alacak olan siyah ve beyaz sayfa sayısı ve sayfa yapısı da dergi fiyatlarına doğrudan etki eden unsurlar arasında yer almaktadır.

Dergi basımı fiyatları, basım yaptıracak şirketler ve firmalar için oldukça önemlidir.

İyi Bir Dergi Basımı Nasıl Olmalıdır?

İyi bir dergi tasarımı ve dergi basımı renk seçimi, hamur yapısı ve dizgisi ile gözleri yormayacak fakat merak uyandıracak ve bir sonraki dergi sayısı için sabırsızlıkla beklenecek bir dergi olmalıdır. Gazete basımlarından daha kaliteli olan dergi basımlarının makaleleri, eleştirileri, moda ve moda kadınları röportajları ve araştırmaları yer alan bir bilim ve bilgi havuzu olduğunu düşünülebilir. Editörler tarafından hazırlanan dergi basımı işlemlerinde renklerin karışmaması, grafiklerin okunacak optimum büyüklükte olması oldukça kaliteli bir dergi anlamına gelmektedir.

Hepsi ve daha fazlası için Magna Basım şirketini takipte kalın.