Broşür Basımı

Broşür Basımı
Editör : Magna Basım Ekibi
Tarih : 16 Ağustos 2023

Broşür Basımı

Genel olarak tanıtım amaçlı olarak kullanılan geleneksel ve etkili reklam aralarından birisidir. Broşürlerdebulunan yazı alanı dar olduğundan ötürü broşür basımındabroşür tasarımı ve planlamasının doğru bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Reklamcılık ve pazarlama sektörlerinde sıkça broşür basımından yararlanılır. Oluşturulan broşürün ilgi çekici ve kaliteli olması oldukça önemlidir. Bu konuda sektörün en iyi şirketlerinden biri olan Magna Tasarım uzun yıllardır broşür basımı, dergi basımı ve katalog basımı gibi birçok alanda profesyonel olarak hizmet vermektedir.

Broşürlerin Kullanım Amaçları

Broşürler genel olarak kuşe kâğıda basılır ve sayfa sayısı isteğe göre 1-6 sayfa arasında değişiklik göstermektedir.Broşürlerin kullanım amaçları ise genel anlamıyla tanıtma ve reklamcılık etrafında şekillenir. Örneğin, yeni açılan bir firmanın insanlara, sunduğu hizmet hakkında net ve detaylı bilgiler vererek kendisini tanıtmasına olanak sağlar. Aynı şekilde bir markette indirim olduğunda da bu genellikle bizlere broşür basımı yolu ile duyurulur böylece birçok insan bu konudan haberdar olur.

Broşür Nasıl Hazırlanır?

Broşürlerde önemli olan şey var olan kısıtlı alanın ne denli etkili şekilde değerlendirilebileceğidir. Dolayısıyla da broşür basımında broşürler hazırlanırken göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Yalnızca yazılardan oluşmamalı, çarpıcı görseller ve canlı renkler içeren broşürler hazırlanmalıdır.
  • Broşür için en uygun boyuta karar verilmelidir.
  • Broşür basımında genellikle kırımlı A4 ve A5 kağıtları kullanılmalıdır.
  • Ucuz ve basit bir broşür baskısı olmaması açısından kullanılan kağıtlar kaliteli olmalıdır.
  • Çok küçük puntolardan kaçınılmalıdır.
  • Broşür basımında kısmi lak ve varak gibi bazı uygulamalar da mevcuttur. Bunlar daha çok grafik tasarım ile yapılır ve buradaki amaç broşür üzerinde yer alan bazı ürünlerin daha ön plana çıkarılabilmesidir.

Broşür Basımı Fiyatları

Fiyatları kullanılan malzemelerin kalitesine, ölçüsüne, sayısına göre değişebilmektedir. Magna Tasarım uygun fiyatlarla üst düzey kalitede matbaacılık performansına sahip öncü şirketlerden biridir. Broşür basımı, dergi basımı, afiş ve defter basımı gibi birçok ürün ve hizmet sağlayan Magna Tasarım, özgün tasarım içerikleriyle matbaacılık sektöründe en üst sıralarda yer almaktadır.