Katalog Basımı

Katalog Basımı
Editör : Magna Basım Ekibi
Tarih : 22 Temmuz 2022

Katalog Basımı

Günümüz şartlarında iletişim ve iletişim kurmak oldukça önemli bir durumdur. Bu sebepten ötürü hangi sektör hizmet gösteriyor olursa olsun, yerel işletmelerle, markalarla değil, ulusal işletme ve markalar arasında da bir rekabet durumu vardır. Bu durum beraberinde marka bilincini oluşturmak, geliştirmek ve pekiştirmek için çeşitli araçların kullanımını zorunlu kılmıştır. Bu araçlardan bir tanesi de katalog basımıdır. İyi hazırlanmış bir katalog basımı, satışları arttırmak ve bilinirlik kazanmak noktasında oldukça büyük kazançlar sağlamaktadır.

Katalog basımı yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Magna Basım şirketi, müşterileri için en iyi ve en kaliteli hizmeti sunarken, en mükemmel katalog basımlarını da ortaya çıkartmaktadır.

Katalog Basımı Nasıl Olmalıdır?

Katalog basımları tamamen isteğe ve ihtiyaca göre şekillenmektedir. Yüz yüz iletişim sağlamadan katalog baskınız ile markanızı, ürünlerini ve hizmetlerinizi müşterilerinize rahatlıkla aktarabilirsiniz. İyi bir katalog basımı, belirli özelliklere sahiptir. Bu özellikler aşağıdaki gibidir:

  • Katalog basımı tasarıma göre hazırlanırken mutlaka sektör analizi yapılmalıdır. Benzer hizmet ve ürünler ile ilgili olan kataloglar ve katalog basımları incelenmelidir.
  • Yapılacak olan katalog tasarımları hedef kitleye uygun bir şekilde olmalıdır.
  • Katalog basımları içerisinde yer alacak ürünler arasında belli bir boşluk bulunmalıdır. En önemli ürünler en öne çıkarılmalıdır.
  • Çok fazla ürün varsa satış getirisi fazla olacak olan ürünler katalogda yer almalıdır.

Genel olarak sade katalog basımları tercih edilmelidir. Karmaşık ve göz yoran katalog basımları çok fazla tercih edilmemelidir.

Katalog Basımı Fiyatları

Katalog basımı fiyatları, basımı yapılacak ürünün boyutlarına göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin, boyutu oldukça büyük olan bir katalog ile boyutu küçük olan bir kataloğun fiyatları birbirine eşit değildir. Ekstra olarak, katalog basımında kullanılan renkler, şekiller, yazı tipleri, yazı puntoları ve çizimlerde katalog basımı fiyatlarında değişikliklere sebep olmaktadır. Örnek olarak, daha sade bir katalog basımı daha az maliyetli olabilirken, daha karmaşık ve desenli bir katalog basımı daha maliyetli olabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü katalog basımı fiyatları hakkında net ve sabit bir fiyat bilgisi vermek doğru değildir. Katalog basımı fiyatları hakkında daha ayrıntılı ve daha net bilgi alabilmek için Magna Basım şirketi ile iletişime geçebilirsiniz.