Okul Öncesi Kitap Baskısı

Okul Öncesi Kitap Baskısı
Editör : Magna Basım Ekibi
Tarih : 10 Kasım 2023

Okul Öncesi Kitap Baskısı

Okul öncesi aile tarafından çocuğa verilebilecek en değerli yetkinlik kitap okuma yetkinliğidir. Bu dönemde kazanılan okuma alışkanlığı sayesinde çocuk, kitap içerisindeki görsellerle çevresini daha iyi tanıyacak ve ileriki dönemde okula adaptasyonda bir sıkıntı yaşamayacaktır. Okul öncesi kitaplar genellikle görsel ağırlıklıdır ve ilgi çekicidir. Çocukların kitaplarla ilk tanışması okul öncesi kitaplar olduğu için, kitaptaki içeriklerin baskı kalitesi, renklerin canlılığı, çocukta hissettirdiği görsel şölen bu noktada önem taşımaktadır. Magna Basım yıllardır edindiği deneyimleri ve profesyonel ekibi ile çocukların hayal dünyasında yer edinecek okul öncesi kitapları büyük bir titizlik ve kaliteyle basmaktadır.

Kitap Okumanın Önemi

Kitap okumak dijitale odaklandığımız çağımız gereği rafa kaldırılmış gibi dursa da bugün hala günlerini kitap okumakla geçiren kitap kurtlarının olduğunu biliyoruz. Kitap okumak, hem fiziksel hem psikolojik hem de ruhsal olarak bize iyi gelen ve bizi besleyen en önemli kaynaklardır. Bazen onlarla hayaller kurarız, bazen de yeni ufuklara, yeni bilgilere yelken açarız. Bir kitabın sayfasını araladığımızda aslında bir kağıt parçasını aralamış olmuyoruz, bir maceranın kapısını aralamış oluyoruz. Bu macerada bizlere eşlik eden kağıtların kalitesi kitaba odaklanma noktasında büyük önem taşıyor.

Gelişim Çağında Kitap Okumanın Önemi

Gelişim çağı, bir insanın hayatında kazanmış olduğu yetkinliklerin belirlenmesinde en önemli ve en kritik çağdır. Bu noktada ailelere çocukların gelişimi ve eğitimi için önemli bir iş düşüyor: Uçan perilerden, iyilik saçan insanlara; tropik meyvelerden, ilginç hayvanlara kadar içerisinde birbirinden renkli dünyaları barındıran çocuk kitaplarını onlara sevdirmek. Çocuklarının gelişimi ve ruhsal sağlığı için kitapların değerinin farkındadır. Renkleri ile dikkat çeken çocuk kitapları, elle tutulup hissedilmesi açısından çocuğa farkındalık kazandırır. Ayrıca çocuğun gelişebilmesi için de faydalıdır. Bir başka faydası ise; onlara en yakın arkadaş olmuş olmalarıdır. Bunun sebebi zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlarlar. Çocuklar için dijitalleşme ile hayatımıza giren e-kitapların ve e- hikayelerin yerine bugün hala kitapların tercih edilmesini tüm bunlar üzerinden açıklayabiliz. ‘’Baskıda Magna kalitesiyle tanışacaksınız’’ mottosuyla çıktığımız bu yolda çocuklar için sağlıklarına zarar vermeden dokunabildikleri, dokundukça gelişebildikleri okul öncesi kitap baskılarımızla sizlerin yanındayız.