Magna Basım

Magna Basım
Editör : Magna Basım Ekibi
Tarih : 10 Kasım 2023

Matbaa

Matbaa denildiğinde aklımıza her türlü kâğıt baskı işlerinin yanında baskılı malzemenin hazırlanması ve satışa sunulması anlaşılır. Dünden bugüne teknolojik imkânların artması ile birlikte matbaacılık sektöründe de bir kısım yenilikler olmuştur. Bu imkânlar ile birlikte talep edilen ürünlerin hem kalitesi artmış hem de hazırlanma süresi en aza indirilmiştir. Böylece hem işletme iş yükünü kısa sürede üzerinden atmış hem de müşteri kısa sürede en kaliteli ürüne sahip olmuş olur. Bu anlamda elde edilen gelişmeler hem işletmeleri hem de müşterileri tatmin eder düzeydedir.

Matbaacılık sektöründe uzun yıllardır kendini kanıtlayarak hizmet vermiş olan firmamız teknolojik imkânlarda en üst düzeyde istifade ederek müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor. Grafik tasarımının yanında farklı basım yöntemlerini de kullanarak arzu edilen kaliteyi müşterilerimize sunuyoruz. % 100 müşteri memnuniyeti prensibi ile hareket ettiğimiz matbaacılık sektöründe kalitenin hızlı ve tatmin edici düzeyde müşteriye ulaştırılması gerektiğinin farkındayız. Bu kapsamda öncelikli hedefimiz kaliteden ödün vermeden en iyisini ortaya koymaktır.

Katalog basımı

Katalog basımı, bir işletmenin ürettiklerinin en iyi şekilde müşterilerine sunum şeklidir. Katalog bir nevi firmanın yüzüdür. Müşteriler ilk izlenimi katalogdan alır ve buna göre firmanızı puanlar. Katalogda tüm ürünler ayrıntılı şekilde yer almasının yanında göze hitap eden kalite ve renklendirmede olması gerekir. Bu sayede ürünlerin satışından arzuladığınız getiriyi elde edebilirsiniz. Bunun yanında katalogların kolay yırtılmayan dayanıklı yapıda malzemeden üretilmesi gerekir. Zamanla renk ve yapısını muhafaza eden malzemelerin kullanılması son derece önemlidir.

Katalog basımında dikkat edilmesi gereken bir kısım hususların olduğunun da bilinmesi gerekir. Bu kapsamda aşağıda belirtilen kurallara dikkat edilesinde fayda vardır.

  • Katalog basımında bir amaç olmalıdır.
  • Kataloğun tasarımının amaca uygun olması gerekir.
  • Kataloğun son tasarımının müşterilerin anlayacağı yapıda olması gerekir. Yani anlaşılır olmalıdır.
  • Katalog müşterinin dikkatini çekmeli ve göze hitap etmelidir.
  • Tasarım müşterinin ister istemez dikkatini çekmelidir.
  • Katalog yapımında kullanılan malzemenin işletmede fiyat ya da ürün değişimine kadar ihtiyacı karşılar nitelikte olması gerekir.

Kutu Baskısı

İşletmeler için baskılı malzeme yaptırmak son derece etkili bir reklam aracıdır. Bu kapsamda ürünlerinizin kendi amblem ya da tasarımınızı taşıyan kutular ile gönderiminin sağlanması son derece önemli bir kalite göstergesidir. Kutuların taşıma esnasında zarar görmemesi, kaliteli malzemeden üretilmesi ve üzerine baskı yapılan materyalin zaman içerisinde silinmemesi önemli bir husustur. Siz de firmanızın gönderim yaptığı alanlara baskılı kutu ile gönderim yaparak etkili bir reklam ve kalite göstergesi kullanmak istiyorsanız bu malzemeyi tercih edebilirsiniz.

Kutu baskısında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili özet bilgiyi aşağıdaki maddelemelerde bulabilirsiniz.

  • Baskıda kullanılacak kutuların baskı kalitesini göz ardı ettirmemesi gerekir. Yani baskının kutunun üzerinde kalitesini göstermesi gerekir.
  • Kutu üzerindeki baskılar kısa sürede yok olmamalı.
  • Kutunun rengi ile baskı rengi birbirine zıt olmalıdır. Bu sayede baskı kutu üzerinde kendini daha iyi gösterecektir.
  • Kutular baskıyı gösterecek nitelik ve nicelikte olmalıdır.
  • Kutu üzerindeki baskı ne çok boş ne de çok karmaşık yapıda olmalıdır.

Kutu basımı

Özellikle kargo gönderimi yapan firmalar için kutu kalitesi ve kapasitesi son derece önemlidir. Kutunun taşıma esnasında yırtılması demek hem müşteri nazarında hoş bir görüntü olmayacak hem de firmanın itibarını zedeleyecektir. Bu sebeple kutu basımının gerekli kalite ve ebatlarda olması gerekir. Kutunun taşıma kapasitesinin firmanın ihtiyaçlarını karşılar nitelikte olması da son derece önemlidir. Malzemenin sağlıklı şekilde taşınabilmesi için kutu ne boş kalmalı ne de ağzına kadar dolu olmalıdır. İçerisine malzeme koyulduğu zaman kutunun yan yapraklarının malzemeden etkilenmeden kolayca kapanması gerekir. Tam tersi durumda kutunun içerisine konulan malzeme taşıma esnasında zarar görebilir. Bu durum da hem müşterinin hem de firmanın mağdur olmasına sebep olur. Bunların dışında en önemlisi de itibar kaybı yaşanmasının telafisi çok zor olur. Kutu basımının yukarıda da açıklandığı gibi kutu baskısı ile daha firma kalitesini artırmaya yönelik olması işlevini artırır. Bu kapsamda kalite fiyat performansı yüksek ürünlerin tercih edilmesi firma menfaatine olacaktır. Reklam çalışmalarının etkili şekilde bu tür ürünlerde kullanılması satış verimliliğinin de bariz şekilde artmasına destek olacaktır.

Broşür basımı

Reklam olmayan bir işletme düşünülemez. Her ne seviyede olursa olsun işletmenin reklam için belli oranda bir bütçe ayırması gerekir. Tam da burada broşürler işleteler için çok önemli reklam aracı olarak imdada yetişir. Broşürlerin insanların dikkatini çeken etkin görsellerle dizayn edilmesi ve kaliteli malzemeden üretilmesi gerekir. Amacına uygun şekilde tasarlanıp üretimi yapılmış broşür ile istenen hedef kitleye ulaşılabilir. Etkili broşürler ile ürünlerinizin satış miktarı gözle görülür seviyede artış gösterir ve birçok insan firmanız ve fiyatlarınız ile ilgili bilgi sahibi olur. Broşür tasarımları ile kısa sürede marka değerinizin artması ve arzu edilen reklam mekanizmasının kurulması sağlanabilir.

Genellikle dairelerin kapı önlerine ya da posta kutularına bırakılan broşürlerin sokaklarda elden ele dağıtıldığı uygulamasına da rastlanır. Broşürü eline alan bireyler hiçbir şeye bakmasalar dahi firmanın ismine karşı aşina olurlar. Bilinçaltı çalışması amacına da dönük olan broşür çalışması insanların farkında olmadan akılda kalıcılığının sağlandığı bir reklam yöntemidir. Diğer reklam araçları ile de kıyaslandığında broşür basımının son derece uygun fiyatla yapıldığı görülecektir. Reklam çalışmaları arasında fiyat ve etki anlamında bir kıyaslama yapıldığında broşürün en etkin mekanizma olduğunu söyleyebiliriz.

Çanta basımı

İnsanların bilinçlenmesi ile bez çanta kullanımı günden güne artış gösteriyor. Tanıtım aracı olarak çanta kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Doğa dostu olmasının yanında sağlıklı malzemeden üretilmesi ile de ön plana çıkan bez çantalar hem estetik bir görünüm sağlar hem de son derece işlevseldir. Kullanılan bez çantalar farklı model ve türde üretilebilir. Kullanılan hammaddenin şeffaf olmamasından dolayı son derece koruyucu bir özelliğe de sahiptir. Üzerine yapılacak baskı çantanın reklam vasıtası olarak da kullanılmasını sağlayacaktır.

Özellikle bayanların kullanmaktan en çok hoşlandığı aksesuarlardan biri de çantadır. Aynı zamanda insanların dikkatini çeken aksesuarlar arasında çantaların yeri çok önemlidir. Birbirlerinin çantasına özellikle kadınlar göz ucu ile de olsa bakmaktan kendilerini alamazlar. Çanta üzerindeki etkin ve görsel öğelerle süslenmiş baskı mekanizması çantanın insanların daha da ilgisini çekmesine neden olur. Bu sebeple çanta üzerindeki reklam baskısı işletmenin satış oranlarının yükselmesine destek olacak uygulanabilir bir araçtır. Uygulamada çok yaygın olmasa da reklam amacıyla göz önünde bulundurulması gereken malzemelerden birisi çanta basımıdır.

Katalog fiyatları

Yaptığımız matbaacılık faaliyetlerinde en öncelikli husus müşterilerimizin yapılan işten memnun olmasıdır. Bu kapsamda firmamız ortaya koyduğu ürünleri kaliteli malzemelerden üretmekte ve müşterilerinin bu konudaki hassasiyetlerini önemsemektedir. Firmamız yapmış olduğu çalışmalarda kaliteden asla ödün vermeden özverili şekilde çalışmalarını yürütür. Kaliteli bir baskı hizmetinin arkasında sadece kaliteli makineler bulunmaz. Firmanın uzmanlık ve tecrübeli yaklaşımı yapılan işin kalitesinde en büyük etkendir. Tecrübe ve uzmanlığın harika bir uyum içinde bulunduğu Magna Matbaa’nın yaptığı tüm işlerle ilgili gerekli bilgiyi sitemizden bulabilirsiniz.

Siz de katalog ve benzeri matbaacılık işlerine ihtiyaç duyuyorsanız sitemizde bulunan ürünleri inceleyebilir ve bütçe dostu tekliflerimizden yararlanabilirsiniz. Aldığınız cazip teklifin fiyat performans değerlemesinde son derece avantajlı olduğunu görebilirsiniz. Yılların birikimini yaptığı işlerin kalitesine yansıtan firmamız müşterilerine en iyisini sunma adına tüm gayretini ortaya koymaktadır. Yapılan işin neticesinde müşterilerimizin memnuniyetini hissetmek tüm takdirlerin üzerinde bir değerdir.

Dergi basımı

Reklam, tanıtım ve pazarlama ekipmanı olarak kullanılan argümanlardan birisi de dergidir. Günümüzde birçok sektörde kullanılan dergiler yapılan faaliyetlerin dünü bugünü ve yarını için müşterilere bilgi aktarmak maksadıyla basılır. Reklam ve pazarlama maksadıyla hazırlanan dergilerde genellikle firma hakkında müşterinin merak ettiği hususlar, sektör hakkında genel bilgi, markanın sektöre kazandırdıkları ile ilgili hususlara yer verilir.

Sektör ve marka açısından oldukça önemli bir değere sahip olan dergilerin tasarımı ve basım kalitesi de önemli hususlar arasındadır. Markanın hedef kitlesi bu dergide bulunanları değerlendirerek firma ile ilgili fikir sahibi olur. Bu kapsamda derginin tasarım ve basım aşamasında şu hususlara dikkat etmek gerekir.

  • Derginin genel yapısının nasıl olması gerektiği analiz edilmelidir.
  • Dergide kullanılacak görseller ve bunların çözünürlüklerinin yüksek seviyede olması gerekir.
  • Dergide kullanılacak görsellerin sayfaya eşit şekilde dağıtılması gerekir.
  • Görsel sayısı okuyucuyu ne sıkacak ne de yazı ile boğacak ölçüde olmalıdır.
  • Derginin zemin rengi ve kapak tasarımına ayrıca önem verilmelidir.
  • Derginin iç sayfalarının kaliteli ve okunurluğunun uygun ölçülerde olması gerekir.
  • Derginin kalitesinin firmanın hedeflerine hizmet eder yapıda olması için her türlü argüman kullanılmalıdır.

Yardımcı kitap basımı

İlkokul sıralarından üniversite dönemine kadar eğitim seviyesinin her aşamasında yardımcı kitaplara ihtiyaç duyulabilir. Bunun yanında kimi insanlar hatıra kitabı ya da basit kitap çalışmalarını bastırmak isteyebilir. Bu kapsamda verilen hizmet de matbaacılık faaliyetleri kapsamında yapılabilir. Basımı yapılacak olan kitabın kalitesi muhafaza edilmek istenen zamana göre farklılıklar gösterir. Basımı yapılacak söz konusu yardımcı kitap kısa süreli kullanım maksadıyla elde edilmek isteniyorsa düşük nitelikli kâğıtların kullanılması daha mantıklı bir hal tarzıdır. Bunun yanında hatıra kitabı gibi kitap çalışmalarının kaliteli kâğıt modellerine basılması ilerleyen yıllarda kullanımı ve işlevini koruması için çok daha doğrudur.

Son dönemde yetişen neslin biraz yabancı olduğu bir konu olsa da eski dönemlerde hatıra kitabı bastırmak çok yaygın bir davranıştı. Belli imkânlardan ya da dış etkenlerden dolayı yazmış olduğu kitabı eser olarak çıkaramamış kişiler bu eserlerini kalıcı hale getirmek ya da çevresine dağıtmak için yardımcı kitap şeklinde bastırırdı. Dönemin yaygın hareketlerinden biri olan bu uygulama zamanla işlevini yitirmeye başlasa da zaman zaman bu geleneği devam ettiren bireylerle karşılaşılır.

Okula yardımcı kitap

Her eğitim seviyesinde sınıfların kendine özel kitapları olsa da bu kaynaklar kimi zaman yeterli olmayabilir. Öğretmenlerin de tavsiyesi üzerine bir kısım yardımcı kitap ihtiyaçları hâsıl olabilir. Bu kapsamda alınacak olan kitapların piyasadan temin edilmesi aileler için maddi yük oluşturabilir. Bu sebeple okula yardımcı kitapların basımının matbaacılık faaliyetleri kapsamında alınması çok daha ucuza mal olacaktır. Okula yardımcı kitapların kitap şeklinde ciltlenme ve okulda kullanılmaya hazır hale getirilmesi de firmamınız tarafından yapılabilmektedir. Basım esnasında kullanılacak olan kâğıt tamamen müşterinin istekleri ile doğru orantılıdır. Kullanılacak ürünlerin uzun yıllar kullanılması isteniyorsa kaliteli kâğıt çeşitlerinden, basımı yapılacak yardımcı kitabın kısa sürede işlevi ortadan kalkacaksa daha basit nitelikteki kâğıt çeşitleri kullanılır. Bu kapsamda müşterilerimize gerekli tavsiye ve yönlendirmeler tarafımızca yapılmaktadır.