Broşür Baskısı

Broşür Baskısı
Editör : Magna Basım Ekibi
Tarih : 22 Temmuz 2022

Broşür Baskısı

Broşür, firma, ürün ya da hizmetlerin tanıtımını yapabilmek amacı ile basılan ve en çok kullanılan matbaa ürünlerinden biridir. Dikkat çekici ve açıklayıcı reklam ürünleri olan broşür baskıları sayesinde hedef kitleler, firma ya da şirket hakkında bilgi sahibi olurlar. Broşür baskıları sayesinde firma ya da şirket tanınırlığını arttırır ve hedef kitlesini genişletir, bu sayede firmanın ya da şirketin pazarlama faaliyetleri başarıya ulaşır.

Broşür baskıları, müşterilerin talepleri doğrultusunda farklı yapılarda tasarlanabilmekte ve basılabilmektedir. Broşür baskıları tek sayfa olabileceği gibi birden fazla sayfa yapısında da olabilmektedir. Ekstra olarak, broşür baskısının sahip olduğu içeriklerde müşteri taleplerine göre şekillenebilmektedir. Broşür ve broşür baskılarında yalnızda şirket ya da firma hakkında genel bir bilgi verilebileceği gibi, firmanın ya da şirketin tek bir ürünü ya da hizmeti hakkında da bilgi verilebilir. Broşür baskısı yapan pek çok şirket ve firma arasında en çok tercih edilen Magna Basım şirketi, müşterileri için en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaya devam etmektedir.

Broşür Baskı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Broşürler ve broşür baskıları, oldukça etkili olan reklam ürünleridir. Bu reklam ürünlerinin başarıya ulaşabilmesi için tasarım ve baskı sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar şunlardır:

  • Broşür baskısı ile verilmek istenen ana mesaj, broşürün başında ya da broşürün ana kapağında yer almalıdır.
  • Broşür baskılarında kullanılan görseller ve resimler oldukça dikkat çekici olmalıdır.
  • Broşürde yer alan yazılar okunabilir olmalı ve kolayca anlaşılmalıdır.
  • Broşür baskılarında tercih edilen renkler birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Renk karmaşasından olabildiğince uzak durulmalıdır.
  • Broşür baskıları için tercih edilen kağıtların kaliteli olmasına dikkat edilmelidir.

Broşür ve broşür baskıları, mesajınızı verebilmek için en etkili reklam aracıdır.

Broşür Baskı Çeşitleri

Broşür baskıları genel olarak mat kuşe ya da parlak hamur kağıtlar üzerine hazırlanmaktadır. Hamur kağıtlar 80 - 160 gram arasında tercih edilirken, kuşe kağıtlar 90 - 350 gram arasında tercih edilmektedir. Broşür baskısında ebatlar genel olarak içeriğe göre belirlenmektedir. Broşür baskılarında verilecek olan bilgilerin azlığı ya da çokluğu ebatların belirlenmesinde oldukça etkilidir.